Er zijn een aantal zaken die altijd moeten worden aangekocht voor in een horecazaak. Eén van deze zaken is ongetwijfeld een horeca koelkast. Het betreft hier uiteraard niet zomaar eender welke koelkast die je bijvoorbeeld ook bij jou thuis in de keuken zou plaatsen. In plaats daarvan gaat het hierbij om een exemplaar dat beschikt over een grotere capaciteit en bovendien ook vaak een intensievere koeling. Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat er vaak extra aandacht wordt besteed aan het energieverbruik. Dit uiteraard in een poging om de periodieke kosten verbonden aan het gebruik van zo’n koelkast binnen de perken te kunnen houden. In ieder geval, wil jij graag de beste horeca koelkast kunnen kopen? Blijf dan vooral zeker en vast verder lezen!
Welke capaciteit heb je precies nodig?
Het eerste aandachtspunt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een horeca koelkast heeft natuurlijk te maken met de capaciteit die vereist is. Voor deze capaciteit geldt dat er rekening moet worden gehouden met een aantal belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie moet er uiteraard worden gekeken naar de omvang van de horecazaak en bijgevolg ook naar de hoeveelheid ingrediënten die (continue) in de koelkast bewaard moeten kunnen worden. Wanneer dat is gebeurd, zal je uiteraard ook nog even moeten kijken naar de beschikbare hoeveelheid aan ruimte in de keuken van je horecazaak. Hou er rekening mee dat het in de praktijk niet zelden voorkomt dat er verschillende koelkasten worden aangekocht. Dit kan mogelijks ook voor jou zeker een optie zijn.
Over welk type deur moet je horeca koelkast beschikken?
Je zou het misschien op het eerste gezicht niet verwachten, maar er wordt in de praktijk ook zeer vaak veelvuldig gepraat over het type deur welke in jouw horeca koelkast moet zitten. Wat dit betreft maken we in de praktijk namelijk een niet onbelangrijk onderscheid tussen:
- Een volledig gesloten deur zonder beglazing;
- Een volledig glazen deur;
Deze laatste optie wordt vooral geprefereerd voor een horeca koelkast die zichtbaar in een zaak wordt geplaatst. Ze heeft dan ook als belangrijkste voordeel dat de inhoud van de koelkast grotendeels zichtbaar is zonder dat daarvoor telkens de deur moet worden geopend. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat glazen deuren in de praktijk doorgaans een flink stuk minder goed isoleren. Dit is zeker wel een belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan.
Let ook goed op het energieverbruik van je horeca koelkast!
Binnen de keuken van een horecazaak zijn er uiteraard verschillende toestellen en machines die (zowat) de klok rond dienen te werken. Dat geldt eveneens voor een horeca koelkast. Het is omwille van deze reden dan ook van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je er goed aan doet om te kiezen voor het kopen van een exemplaar dat over een zo beperkt mogelijk energieverbruik beschikt. Veel mensen houden bij het kopen van een horeca koelkast alleen of hoofdzakelijk rekening met de aankoopprijs, maar dat is natuurlijk niet voldoende. Voor de periodieke kosten geldt eigenlijk in de praktijk dat ze (minstens) even belangrijk zijn. Sta hier dus zeker bij stil.