Het plannen van een kinderverjaardagsfeestje is erg leuk, maar ook veel werk. Van de decoraties tot de locatie tot het eten, er moeten veel beslissingen worden genomen, allemaal met het oog op timing en budget. Maar misschien is er één ding waarover je een besluit hebt genomen: de taart! Je hebt besloten dat je dit jaar uit het hart iets speciaals en unieks wilt en je wilt voor het eerst de verjaardagstaart van je kinderen helemaal opnieuw maken. Zelfgemaakte taarten kunnen mooi en lekker zijn met de juiste vaardigheden en hulpmiddelen. Hier zijn enkele tips voor het decoreren van taarten voor beginners waarbij uw feestgangers naar de naam van uw bakker zullen vragen.
Begin goed
Een van de meest voorkomende fouten die beginnende bakkers maken, is decoreren terwijl de cake nog warm en vers uit de oven komt. Als je dit doet, smelt het glazuur er meteen af en ontstaat er een plakkerige en loopneus. Probeer de cake in te vriezen om dit ongeluk te voorkomen! Eenmaal afgekoeld, ga je gang en plaats je de cake in de vriezer totdat je klaar bent om te versieren. Deze techniek zorgt er niet alleen voor dat het glazuur blijft zitten, maar kan ook realtime besparen. Misschien heb je doordeweeks wat extra tijd om de taart te bakken, maar maak je je zorgen dat hij op de dag van het feest nog vers zal smaken…niet doen! Taarten kunnen tot een week worden ingevroren en smaken nog steeds vers. Door dit te doen, heb je je extra tijd verstandig gebruikt en heb je nog steeds een smakelijke taart om de dag van of voor het feest te versieren.
Decoratiegereedschappen
Een bakker is zo goed als zijn gereedschap, dus laten we eens kijken naar enkele essentiële gereedschappen voor het decoreren van taarten. Ten eerste maakt een draaiplateau het glazuur van je cake veel gemakkelijker en schoner. Leg de cake erop en draai langzaam de tafel om het glazuur gelijkmatig over alle kanten van het deeg te verdelen. Voor het glazuur zelf raden we glazuurzakjes aan. Deze kunnen thuis worden gemaakt voor veel minder dan de in de winkel gekochte alternatieven. Het enige dat u nodig hebt, zijn opbergzakken van een kwart of gallon, afhankelijk van de hoeveelheid glazuur die u gebruikt, en een schaar. Bekijk voor exacte instructies of meer tips en trucs voor het decoreren van taarten https://www.youtube.com/watch?v=jGkbUR61cpc.
Ten slotte zijn piping-tools handige bakgadgets waarmee je je cake kunt glazuren met verschillende stijlen en technieken. Pipingtips hebben verschillende designs die je in je frosting bag kunt doen. Je plaatselijke supermarkt heeft verschillende om uit te kiezen of je kunt ze vaak vinden in taartdecoratiesets bij handwerkwinkels.
Niveau en afbrokkelen
Wanneer je je eigen verjaardagstaart probeert te maken, is het moeilijkste om de fondant of glazuur er mooi en glad uit te laten zien, zoals bij professionele bakkerijen. Om u te helpen dit te bereiken, kunt u de methode van egaliseren en afbrokkelen proberen. De kruimellaag fungeert als een laag “lijm” om vocht af te dichten en voor een gelijkmatig oppervlak te zorgen. Smeer om te beginnen een dunne laag over de cake, dun genoeg dat je nog door de cake heen kunt kijken, en strijk het zo goed mogelijk glad. Laat dat dunne laagje daarna drogen. Zodra het droog is, ga je door met het glazuur van de cake zoals je normaal zou doen. De kruimellaag zorgt ervoor dat er geen kruimels in het laatste glazuur en de decoraties terechtkomen en laat je het glazuur glijden. Let op: deze tip is vooral handig voor mensen die hun cake willen invriezen voordat ze worden versierd.
glazuur
Zelf glazuur maken klinkt misschien moeilijk, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig! Blader door een aantal van je kookboeken of zoek een aantal recepten online op om te zien welk recept er volgens jou het beste uitziet en smaakt. De gemakkelijkste manier om te gaan is buttercream frosting – gemakkelijk te maken en een favoriet voor de meeste mensen. Enkele andere glazuurtips zijn: begin bovenaan en werk naar de zijkanten toe en gebruik een paletmes om de laatste laag glad te strijken.
Leidingtechnieken
Oefening baart kunst als het gaat om taartpipingtechnieken. Als beginner wil je misschien oefenen op een stuk vetvrij papier voordat je het op je deeg legt. Zo krijg je een idee hoeveel en hoe snel het glazuur uit de zak komt voordat je per ongeluk de helft over je taart morst! Deze tip helpt je ook om te zien welke ontwerpen je het leukst vindt.
Zoals we eerder vermeldden, kun je ook tal van handige video’s voor het versieren van taarten online vinden die je allerlei verschillende piping-technieken en nog veel meer laten zien.
Eenvoudige decoraties
De belangrijkste show van je verjaardagstaart is het glazuur, dus als het gaat om taarttoppers en andere decoraties, kun je het het beste simpel houden. Pipingtips helpen je om mooie randen of patronen over de taart te maken. Gebruik andere items, zoals hagelslag, toppers voor verjaardagstaarten voor kinderen, kaarsen met een groot aantal, feestkaarsen, enz., om je taart met minimale inspanning te verfraaien.
Marshmallow-fondant
Heb je besloten om fondant te gebruiken in plaats van glazuur om je verjaardagstaart te bedekken? Onze laatste tip is voor jou! Als je geen fondant meer hebt of het niet lukt om het plat op de taart te krijgen, raak dan niet in paniek. Je kunt je eigen banketbakkersfondant maken met slechts een paar veelgebruikte ingrediënten: marshmallows, poedersuiker en water. Je kunt toevoegen aan het deeg dat je al hebt om meer te maken of toevoegen aan kant-en-klare fondant om een gemakkelijkere textuur voor je op de taart te krijgen.
Er zijn tal van ideeën voor het decoreren van verjaardagstaarten voor kinderen om uit te kiezen bij het maken van je eigen cake, zorg ervoor dat je het recept precies volgt en gebruik deze tips om het versieren leuk en succesvol te maken. Kijk voor meer ideeën of tips voor verjaardagsfeestjes op www.pumpitupparty.com.